Електромобілі Chevy Bolt EV вже поступили в продаж

2017-chevrolet-bolt

Електромобілі Chevrolet Bolt EV вже надійшли в продаж в магазини Каліфорнії, США. Першими власниками стали: колишній співробітник правоохоронних органів, програміст і комерційний брокер з нерухомості. Всі вони проживають в місті Фрімонт (штат Каліфорнія) всього в декількох кварталах від заводу компанії Тесла. Цікаво, чи це збіг, чи таким чином компанія Chevrolet хотіла «вжалити» свого основного конкурента, адже вважається, що саме Tesla Model 3 стане основним конкурентом Chevrolet Bolt EV після свого виходу в кінці 2017 року.

2017-chevrolet-bolt_11

Компанія General Motors (GM) перетворила перші продажі на невелику подію. З цієї нагоди Алан Бейті (Alan Batey), президент GM в Північній Америці і головний директор бренду Global Chevrolet, виловився:

Вся важка праця, яку вклала команда Chevrolet в проектування, інжиніринг та будівництво Chevrolet Bolt EV, привела нас до цього моменту справжнього задоволення з того, що ми зробили перші поставки клієнтам вчасно, як і було заплановано. Тільки компанія Chevrolet здатна запропонувати автомобіль на кшталт Chevrolet Bolt EV з новаторськими технологіями, загорнутими в сучасний дизайн, від водіння якого отримується одне задоволення і все це за доступною ціною.

Початкова ціна електромобіля Chevrolet Bolt EV становить $ 37 495, але разом з податковою знижкою ($ 7 500), яка надається урядом США на всі електричні транспортні засоби, її реальна вартість опуститься нижче $ 30 000. При бажанні автомобіль можна буде взяти в лізинг. Це все одно дорого, як для автомобілів Chevrolet, але зовсім не дорого як для електромобіля з запасом ходу більше 200 миль (322 км).

При цьому компанія General Motors стверджує, що вона може втрачати до $ 9000 на кожному проданому електромобілі. Це пов’язано з тим, що в багатьох штатах діють обмеження на рівень викидів нових автомобілів, що продаються. Тому деякі компанії свідомо випускають деякі не прибуткові моделі, щоб увійти на ринок і заробити за рахунок інших, більш прибуткових машин.

У 2017 GM розраховує продати близько 30 тисяч примірників Chevrolet Bolt. Перші партії вже надійшли в продаж через дилерську мережу в штатах Каліфорнія і Орегон. Початок реалізації електромобіля в інших штатах планується на середину наступного року.

Нагадаємо технічні характеристики Сhevrolet Bolt 2017: запас ходу електромобіля на одному заряді батареї 383 км (238 миль по циклу EPA). Він оснащений електромотором потужністю 200 к.с., що дає змогу розганятися з 0 до 60 миль/год (з 0 до 96,6 км/год) приблизно за 7 секунд, а його максимальна швидкість обмежена електронікою на позначці 145 км/год.

Схожі записи