Електромобіль від Fiat Chrysler покажуть на CES 2017

2017_chrysler_pacifica-1

Після того, як перший крок до електрифікації вже був зроблений з випуском плагін гібридної версії мінівена Pacifica, концерн Fiat Chrysler Automobiles (FCA) повідомляє, що готовий перейти до виготовлення повністю електричної версії автомобіля, виконаного на основі тієї ж платформи. Новий електромобіль, як очікується, буде представлений в січні наступного року на міжнародній виставці споживчої електроніки CES в Лас-Вегасі.

З різних джерел видання також відомо, що італо-американський концерн працює над електричною модифікацією спортивного автомобіля Maserati, покликаного скласти конкуренцію електромобілям Tesla, хоча у Fiat Chrysler відмовляються це коментувати.

Робота над Chrysler Pacifica і Maserati говорить про зміну стратегії компанії, генеральний директор якої, Серджіо Маркіонне, скептично ставився до електрифікації автомобілів і неохоче інвестував в їх розвиток, вважаючи, що випуск електромобілів не буде прибутковим принаймні ще кілька років. Маркіонне заявив в червні, що він не вважає електрифікацію «вирішенням усіх людських бід», але додав, що хоче більше поекспериментувати з електричним приводом.

Хоча FCA був першим великим автовиробником, який уклав угоду з Google для розробки безпілотних автомобілів і посилено співпрацював з технологічними гігантами для здійснення потенційно революційних змін в автомобільній промисловості, та зараз його інвестиції в електричний транспорт є обмеженими в порівнянні з основними конкурентами.

Варто відзначити, що мінівен Pacifica з гібридною силовою установкою вже присутній на ринку. До речі, цей автомобіль використовує Google для тестування своєї системи автономного управління.

Схожі записи