Електромобіль Quantino стане серійним

quantino-electromobil-prototyp

Дослідницька компанія Nanoflowcell, яка показала в минулому році два концепти електромобілів, які живляться за технологією рідинних батарей, веде переговори з “провідним виробником, який не з Німеччини” про початок серійного виробництва свого електромобіля Quantino.

Глава технологічного відділу німецько-швейцарської компанії Нунцій Ла Веккья розповів, що автомобіль швидше за все, буде випущений під іншим брендом, а сама технологія може бути ліцензована для інших транспортних засобів.

«Електромобіль і доступна система для його заправки можуть стати реальністю через чотири або п’ять років» – сказав він.
quantino-electromobil-prototyp_0

У Nanoflowcell впевнені, що технологія, закладена в концепцію електромобілів Quantino і Quant FE «в майбутньому може затьмарити всі інші, які використовуються в транспорті з мінімальним рівнем викидів вуглецю».

Її суть полягає у використанні позитивно і негативно заряджених рідин, які зберігаються в окремих ємностях. Потім в результаті контакту рідин відбувається реакція, в результаті якої вони випаровуються і виробляється електроенергія. Вона надходить на суперконденсатор, а той живить електромотор. Запас ходу електромобіля – 965 км, а потім батареї можна заново заправити електролітом за кілька хвилин. Заряджати електромобіль не потрібно. Ці безпечні, прості у виготовленні електроліти можуть легко зберігатися в звичайних магазинах. На думку компанії, вони допоможуть безболісно відмовитися від вуглеводневого палива в більш стислі терміни і без необхідності створення додаткової інфраструктури.

quantino-electromobil-prototyp_1

Машина на потокових акумуляторах була вперше показана на Женевському автосалоні 2015 року. Незадовго до свого дебюту Quantino продемонстрував рекордну для електромобіля дальність пробігу – автомобіль зміг без зупинок для дозаправки рухатися 14 годин.

електромобіль Quant FE – це дводверний чотиримісний суперавтомобіль вагою 2300 кг з електродвигуном в кожному колесі, загальна потужність силової установки становить 1090 к.с. Максимальна швидкість електромобіля – 300 км/год. На своєму борту він несе два 250-літрових бака, наповнених електролітом «bi-ION». Вони забезпечують запас ходу без «дозаправки» до 800 км.

Виконаний за формулою 2 + 2 електромобіль Quantino є більш компактним автомобілем. Саме він і розглядається Nanoflowcell як найбільш відповідний варіант для створення серійної версії. «Квантовий» електромобіль оснащений двома 159-літровими баками, що забезпечують заявлений діапазон близько 1000 км.

quantino-electromobil-prototyp_2

Передбачається, що товарна модель матиме потужність 109 к.с. і максимальну швидкість близько 200 км/год. Вона отримає два 85-літрових «паливних» бака і задній привід з одним електродвигуном виробництва Bosch і робочою напругою всього лише 48 В, на відміну від традиційних електромобілів, де вона доходить до сотень вольт.

При низькій напрузі використовується великий струм з силою до 300 ампер, що зазвичай вимагає застосування товстих і важких кабелів. Однак в електромобілях Nanoflowcell, завдяки використанню запатентованих підвищувальних і понижувальних систем на початку і в кінці кабелів, в цьому немає необхідності.

Схожі записи