Електромобіль NIO ES8 дебютує в 2017 році

nextev-nio-es8-1

Новий бренд NIO компанії NextEV, який дебютував 21 листопада в Лондоні з 1360-сильним суперавтомобілем NIO EP9, готує першу модель для масового ринку. Це буде електричний седан з індексом ES8 (Electric Sedan 8), який надійде в продаж вже в 2017 році.

Як повідомляє видання Auto Express з посиланням на головного дизайнера NIO Девіда Хілтона, седан ES8 буде схожий на купе EP9 і лицьовою частиною, і в профіль, і ззаду, а також системою освітлення. Чотирьохдверка отримає легкий кузов з алюмінієвих сплавів.

Відомо, що це буде модель преміум-класу: як запевняє Вільям Лі, за якістю електромобіль NIO не поступиться таким автомобілям, як Mercedes, BMW, Audi або Lexus, але при цьому його ціна буде більш конкурентоспроможною.

Водійський інтерфейс електричного седана зроблять простішим, ніж в більшості сучасних електромобілів. У NIO кажуть, що ES8 буде націлений на нові відчуття користувачів – відмінні від тих, які пропонують інші сучасні електромобілі. Зі слів виробника, замість того, щоб максимально інтегрувати його зі смартфоном, автомобіль повністю перетворять на «мобільний девайс на колесах».

Деталі про силову установку, батареї і дальність ходу електромобіля NIO ES8 поки не повідомляються. Відомо лише, що новий електромобіль оснастять безпілотною системою управління, тести якої зараз проводяться в США. Як заявляє керівництво компанії, їх електромобіль першим в світі отримає 4 рівень автономії.

Планується, що при виробництві електромобіля ES8, компанія NextEV буде співпрацювати з китайською компанією JAC Motors. Щорічно передбачається випускати до 100 тисяч електромобілів. Для початку NIO хоче закріпитися на ключовому для себе ринку Китаю, але з часом планує організувати продажі в Північній Америці, Європі та інших регіонах.

nextev-nio-es8-2

NIO – це підрозділ громадських автомобілів компанії NextEV, яка виступає в гонках електромобілів Formula E з власною заводською командою. Стартап є міжнародним: основна штаб-квартира і дослідницький центр знаходяться в Шанхаї, програмне забезпечення розробляють в північноамериканському підрозділі в Силіконовій долині, дизайн-студія знаходиться в Мюнхені, а спортивний підрозділ, що займається гоночною програмою «Формули Е» – в Лондоні. Весь бізнес належить китайському мільярдерові Вільяму Лі.

Схожі записи