Електромобіль Lucid Atvus: з’явилися перші фото

lucid-avtus-electromobil

Китайсько-американський стартап Atieva, який збирається випустити преміальний електроседан, що конкурує з Tesla Model S, перетворився в компанію під назвою Lucid Motors. У зв’язку з такими подіями фірма опублікувала перші офіційні зображення своєї новинки.

З фотографій можна зробити висновок, що автомобіль матиме панорамний дах і цифрову «приборку». При цьому в компанії підкреслили, що він похвалиться системою для автономного пересування, функцією голосового управління і «інтуїтивно зрозумілим користувацьким інтерфейсом».

lucid-avtus-electromobil_1

Електромобіль отримає назву – Atvus. Виходячи з цього, очевидно, що повна назва машини звучатиме як Lucid Atvus. На чорно-білому зернистому знімку був зображений автомобіль, схожий на Tesla Model S, і у цьому немає нічого дивного, оскільки процесом розробки керує Пітер Ролінсон – колишній віце-президент Tesla, який контролював процес створення Model S.

На одному з зображень показане кермо з новим логотипом компанії. Навіть шрифт в слові Lucid нагадує фірмове написання бренду Tesla.

lucid-avtus-electromobil_2

За попередніми даними Lucid Atvus оснастять 900-сильною установкою, яка отримує живлення від АКБ ємністю 97 кВт*год. Раніше виробник успішно провів випробування цих агрегатів.

Lucid Motors планує звести підприємство, яке в перспективі змогло б випускати 130 тис. машин на рік (план на перший рік роботи – 20 тис. автомобілів). Представити свій електромобіль компанія планує до кінця року, а в серійне виробництво відправити в 2018 році.

Отримав нове дихання й інший стартап, якому пророкують статус конкурента Тесла. Компанія Faraday Future обіцяє представити свій перший електромобіль в січні 2017 року на виставці споживчої електроніки CES. Передбачається, що його потужність становитиме 1000 кінських сил, і він зможе розганятися до 96 км/год за 3 секунди.

Стартапи Lucid Motors і Faraday Future об’єднують не тільки амбіції, але і спільне джерело фінансування – китайський мільярдер Юетінь Цзя. Він також володіє компанією LeEco, яка теж розробляє електромобілі.

Схожі записи