Електромобіль Honda NeuV з емоційним інтелектом

honda-nuev

Ще донедавна компанія Honda не розголошувала про свої плани на автономний транспортний засіб, але все змінюється. Вже зараз компанія відкриває завісу таємниці над тим, що стане центральною частиною нової стратегії компанії, але детальніше про все ми таки дізнаємося в січні. Адже саме на виставці споживчої електроніки CES 2017 в Лас-Вегасі компанія Honda планує презентувати новий концепт-автомобіль, оснащений системою штучного інтелекту, який відкриває нові можливості взаємодії на емоційному рівні людини і машини.

Ентузіасти часто говорять про автомобілі, як про особистості, в яких є почуття, незважаючи на те, що це не так. Проте, остання концепція компанії Honda прагне змінити цю ситуацію. Електромобіль назвали NeuV, а сама компанія описує його як “автоматизований міський електромобіль”, який здатний на емоції.

Honda разом в співпраці з компанією Cocoro SB наділила електромобіль NeuV, так званим, “двигуном емоцій” (“Еmotion engine”). Про це повідомляється в прес-релізі від липня-місяця, коли Honda оголосила про їх співпрацю. Технологія дозволить автомобілю реагувати на розмови і емоції свого власника, причому мета полягає в тому, щоб власник відчув глибший емоційний зв’язок з транспортним засобом.

Електромобіль NeuV на вигляд маленький, схожий на коробочку, легкий на вигляд і, очевидно, оптимізований для міських умов – корків і парковок. Він оснащений технологією автопілотування. Ці дві якості сьогодні вважаються майже обов’язковими для сучасного міського транспорту.

Варто зазначити, що на даний час компанія Honda пропонує технологію напівавтономного водіння власної розробки під назвою Honda Sensing. Проте, як нам стало відомо, компанія почала переговори про співпрацю з недавно створеною компанією Waymo, яка розробляє системи автономного водіння. У партнерстві з Waymo, компанія Honda сподівається прискорити розробку і втілення кращої технології автопілоту для своїх автомобілів.

Компанія Honda планує продажі своїх безпілотних електромобілів до 2020 року. Крім NeuV, компанія збирається представити на CES 2017 концептуальний мотоцикл, а також розповісти про співпрацю з стартапами і великими компаніями.

Цікаво, що схожий електромобіль до виставки CES 2017 готує і швейцарська компанія Rinspeed. Її компактний «Oasis» також розрахований на міські поїздки, має великий автономний функціонал і може використовуватися для каршерінгових сервісів.

Схожі записи