Електрокари Tesla будуть заряджатися від Сонця

sonce_tesla

Ілон Маск запропонував Tesla Motors і SolarCity об’єднатися. SolarCity – енергетична компанія, що займається установкою сонячних енергосистем. В обох фірмах Маск є головою і найбільшим акціонером.

Операція потребує схвалення акціонерів і Маск дуже сподівається на позитивне рішення. Об’єднання двох компаній – його давня ідея. Нагадаємо, раніше Tesla оголосила про будівництво нового заводу, розташованого в штаті Невада (США).

Гігафабрика Тесла буде виробляти акумулятори для автомобілів. Виробництво планують почати в 2017 році. За задумом Маска, об’єднання таких напрямків бізнесу, як електрокари і сонячні батареї, що дозволить створити сильну енергетичну компанію.

Критики угоди вважають, що Маск хоче використовувати прибуток SolarCity для досягнення мети виробити 500 000 автомобілів до 2020 року. Маск, у свою чергу, хоче розвивати Tesla, використовуючи можливості SolarCity з допомогою інтеграції їх продуктів.

Зараз, якщо власник Tesla хоче заряджати свій автомобіль від сонця, йому доведеться спочатку встановити сонячну панель, потім купити акумулятор і налаштувати процес зарядки.

Ці процедури забирають у покупця багато часу і сил. Маск стверджує, що об’єднавшись з SolarCity, на дорогах з’являться спеціальні станції, де клієнт зможе швидко перевести свій автомобіль на сонячну енергію.

Схожі записи