Електричний кросовер Mercedes-Benz EQC був помічений під час випробувань

Перший серійний електричний кросовер Mercedes-Benz був помічений під час випробувань на дорогах загального користування в Німеччині. Знімки новинки під назвою EQC були опубліковані виданням Autocar. Основними конкурентами новинки стане Audi E-tron, Jaguar I-Pace і Tesla Model X.

viprobovuvannyamersa

Судячи зі шпигунських фотографій, дизайн EQC буде нагадувати GLС. Кросовер побудують на нещодавно розробленої платформі Electric Vehicle Architecture (EVA). У конструкції автомобіля буде використовуватися високоміцна сталь і алюміній. Машина отримає нову систему проводки, яка дозволить перекидати на передню або задню вісь до 100% крутного моменту в разі потреби.

За неофіційними даними, новинку оснастять двома електродвигунами. Розгін до 100 км/год у кросовера буде займати менше 5 секунд. Запас ходу новинки складе 500 кілометрів.

Збирати електромобіль будуть на підприємстві в американському штаті Алабама. Для цього на його модернізацію витратять близько одного мільярда доларів. На даний момент на заводі збираються моделі GLE, GLE Coupe, і GLS.

Концепт першого еклектичного позашляховика Mercedes-Benz був представлений восени 2016 року на Паризькому автосалоні. Прототип під назвою Generation EQ оснастили двома електродвигунами сумарною потужністю 300 кВт (408 к.с.).

За попередніми даними, в нове електричне сімейство німецької марки увійде два седана, два кросовера, а також хетчбек, який зможе скласти конкуренцію BMW i3.

Схожі записи