Електричний кросовер Audi Q8 e-tron дебютує в Детройті

audi-q8-e-tron-1

У модельному ряді Audi скоро з’явиться конкурент таким кросоверам, як BMW X6, Mercedes GLE Coupe і Tesla Model X. Своє бачення великого купеподібного SUV компанія представить в січні 2017 року на автосалоні в Детройті. Однак, у розпорядженні німецької газети Welt вже з’явилася деяка інформація про електричний кросовер Audi Q8 e-tron. Крім того, видання отримало перше фото і дизайн-скетчі новинки.

audi-q8-e-tron-2

Йдеться про передсерійну модель Audi Q8 e-tron. Шеф-дизайнер компанії Audi Марк Ліхтей розповів виданню Welt, що компанія відмовиться від «масштабування» дизайну, тобто коли моделі різних класів схожі один на одного, натомість всі нові машини цієї марки отримають унікальні зовнішні особливості, щоб не можна було сплутати автомобілі різних сегментів. При цьому дизайн марки чекає загальна зміна курсу. В якості підтвердження цієї тези Ліхтей продемонстрував оформлення передньої частини концепту Q8: судячи по знімку, прототип майбутнього флагманського кросовера відрізнятиметься вельми брутальною зовнішністю, не характерною для моделей-попередників. Наприклад, характерними елементами для Q8 стануть масивні вертикальні прути на гратах радіатора. Також він зазначив, що Q8 e-tron втілить в собі дух позашляховика і спортивної моделі.

audi-q8-e-tron-3

Про те, що перед нами таки електричний прототип, говорить одне з зображень – на ньому можна побачити напис e-tron.

Очікується, що серійний варіант Audi Q8 буде не тільки електромобілем, але він також отримає версії з ДВЗ. Правда, станеться це не скоро – готова до виробництва модель дебютує в 2019 році.

Крім електрокросовера Audi Q8, на автошоу в Детройті повинен дебютувати прототип електричного мінівена Volkswagen, який стане наступним представником нового автомобільного сімейства I.D.

Схожі записи