Електричні вантажівки Tesla Semi активно тестуються в міських умовах з причепами

В мережі з’явилося кілька відеороликів від очевидців з тестами двох тягачів Tesla Semi. Примітно те, що компанія вивела на тести вже серійну версію вантажівок з реальними причепами, при цьому випробування проводилися в реальних міських умовах.

dvatyagachatesla

У тестових поїздках брали участь дві різні модифікації вантажівки, з різними причепами та різною висотою кабіни. Чи була різниця між автомобілями в технічному плані – невідомо. Також на одному з відео показано, що вантажівки заїжджають на фірмову зарядну станцію компанії Tesla.

За словами американського видання Electrek, електричні вантажівки використовувалися в тестовій схемі перевезення акумуляторних батарей компанії з Невади, на автомобільний завод у Фрімонті, на якому йде виробництво Tesla Model 3. Вантажівкам доводилося долати близько 200 км в одному напрямку.

На жаль в компанії поки не опублікували будь-які коментарі з початку використання електричних вантажівок в перевезеннях. Також поки залишається невідомою успішність цього заходу.

Нагадаємо, що електрична вантажівка Tesla Semi була представлена ще в листопаді 2017 року. Особливістю вантажівки стала батарея, яка забезпечує запас ходу до 800 км, потужна силова установка з величезним крутним моментом, що дозволяє тягачу розігнатися до 100 км/год за 5 секунд.

Вартість початкової версії електричної вантажівки починається від 150 000 доларів. При цьому кілька міжнародних компаній вже оформили попередні замовлення на перші партії вантажівок.

Схожі записи