Електрична вантажівка Tesla зможе проїхати без підзарядки до 1000 км

Електрична вантажівка компанії Tesla Motors, яка на даний момент відома під назвою Semi, зможе проїхати без підзарядки батарей до 966 кілометрів. Про це розповів глава американського автовиробника Ілон Маск.

do1000km

Раніше повідомлялося, що в стандартному виконанні Tesla Semi зможе проїхати до 500 км , а в топовому – до 800 кілометрів.

. . . .

Однак тепер, за словами Маска, в компанії отримали інші цифри, які засновані на актуальній інформації, отриманої під час інтенсивних випробувань. Раніше в інтернеті з’явився відеоролик, в якому було вперше показано, як електричний тягач Tesla Semi проходить випробування. За неофіційними відомостями, вантажівка доставляла комплекти акумуляторів, які виробляються на заводі Gigafactory.

Маск також заявив, що в компанії на даний момент отримали близько двох тисяч попередніх замовлень на покупку електричної вантажівки. За попередніми даними, вартість Tesla Semi складе від 150 до 180 тис. доларів.

. . . .

Перший прототип електричної вантажівки Semi був показаний в листопаді 2017 року. За неофіційними даними, серійну модель оснастять чотирма двигунами, віддача яких поки не уточнюється. Без вантажу тягач здатний прискорюватися з місця до 100 км/год за п’ять секунд, а з причепом масою в 40 т. – за 20 секунд.

Схожі записи