Дешевий електромобіль SOLO виходить на американський ринок

electromobil-solo-1

Electra Meccanica, електромобільний відділ італійського (сьогодні розташованого в Канаді) автовиробника InterMeccanica випускає трьохколісний електромобіль SOLO, котрий вже проходить федеральну сертифікацію для Сполучених Штатів та Канади. Здавалося б, що задумка доволі дивна та смілива, та й не зовсім зрозуміло, хто буде середнім покупцем цих електромобілів, але компанія вже отримала 500 передзамовлень на SOLO.

Генеральний директор компанії Джеррі Кролл заявляє, що сертифікація буде завершена до кінця місяця і компанія зможе почати поставки вже за кілька тижнів.

Електромобіль SOLO буде, безумовно, одним із найдешевших електромобілів на ринку. Його вартість, вірогідно, становитиме 15 500 тисяч доларів. Хоча і це не факт, адже є хороші шанси, що опісля сертифікації електромобіль отримає значні пільги в межах програм стимулювання попиту на електромобілі, котрі діють в багатьох штатах та провінціях. Відтак вартість електромобіля може коливатись в зоні всього 10 000 доларів.

Електромобіль матиме запас ходу 100 миль, а тобто 160 кілометрів на одному заряді (що є просто чудовим показником для такої ціни). Такий запас ходу електромобіль отримав завдяки акумуляторній батареї потужністю в 16 кВт/год. Максимальна швидкість електромобіля складає 80 миль на годину (130 кілометрів на годину) , а «з нуля до сотні» електромобіль розганяється менш ніж за 8 секунд. Акумулятор електромобіля повністю заряджається приблизно за 3 години.

Виробнича лінія, котру компанія створила на новому заводі в Британській Колумбії, зараз дозволяє виробляти всього 10 одиниць електромобілів SOLO в місяць, але продуктивність планують збільшити найближчим часом.

Схожі записи