“Дешева” Tesla Model 3: чекати залишилося недовго

elektrichnii_sedan_tesla_model_3

У розісланому акціонерам Tesla підсумковому звіті за четвертий квартал минулого року глава Tesla Motors Ілон Маск повідомив, що роботи над електроседаном Tesla Model 3 йдуть в повній відповідності з графіком. Дизайнери закінчили роботу над екстер’єром машини, і 31 березня Tesla розсекретить її зовнішність.

Перша інформація про Tesla Model 3

Технічні характеристики Ілон Маск розкривати не став, але дещо про новий седані вже відомо. Машина побудована на новій платформі, на якій також буде базуватися компактний кросовер Tesla Model Y, універсал і родстер, наступник первістка американської фірми — Tesla Roadster, випуск якого було завершено в 2012 році. Головна відмінність цих моделей від раніше випущених електромобілів Tesla Model S — ціна. Якщо Tesla Roadster коштував 110 000 доларів, то його наступник буде більш ніж в два дешевше, а седан Tesla Model 3 буде взагалі коштувати 40 000 доларів.

Ринкове позиціонування Tesla Model 3

При цьому, за твердженням Ілона Маска, Tesla Model 3 буде конкурувати з BMW M3. Очікується, що на підкорення першої сотні американському електроседана потрібно близько 4 с. Tesla Model 3 отримає батарею ємністю 70 кВт∙год, випуском якої займеться завод Tesla Gigafactory, що дозволить проїхати «на повному баку» 480 км. За рахунок широкого використання алюмінію вага електроседана буде знижений, управління всіма налаштуваннями автомобіля буде доступно з традиційного для Tesla планшета на центральній панелі, при цьому, незважаючи на відносно доступний цінник, Tesla Model 3 буде позиціонуватися як преміальний седан з відповідним рівнем комфорту. Після того, як модельний ряд Tesla буде остаточно сформований, Ілон Маск сподівається, що американська фірма зможе до 2020 року випускати понад півмільйона електромобілів і стати повноцінним гравцем на світовому автомобільному ринку.

Схожі записи