Daimler запускає в серію електричні вантажівки

Американська компанія Freightliner, яка входить в концерн Daimler, представила дві електричні вантажівки. Уже найближчим часом 30 екологічно чистих тягачів будуть доставлені клієнтам.

dalmer

Електрична вантажівка під назвою eCascadia може проїхати без підзарядки близько 500 км. Цей автомобіль позиціонується як конкурент Tesla Semi. Дизайн моделі практично повністю повторює звичайну версію вантажівки Cascadia. Потужність машини – 730 к.с. Зарядити батареї вантажівки до 80% можна за 90 хвилин.

. . . .

Запас ходу вантажівки під назвою eM2 становить 370 км. Потужність електричної силової установки дорівнює 480 к.с. Зарядити автомобіль можна за 60 хвилин.

em2

У минулому році концерн Daimler представив прототип електричної вантажівки під назвою E-Fuso Vision One, яка здатна проїхати без підзарядки акумуляторів до 350 кілометрів. Маса новинки склала 23 тонни, а її вантажопідйомність дорівнює 11 тоннам, що все на дві тонни менше в порівнянні з дизельним аналогом. Автомобіль, оснащений комплектом акумуляторів ємністю 300 кВт-год, призначений для поставок великих вантажів в межах великих міст.

Читайте також: Найочікуваніші електричні кросовери і позашляховики

Що стосується Tesla, то їх електрична вантажівка, яка на даний момент відома під назвою Semi, зможе проїхати без підзарядки батарей до 600 миль (966 кілометрів). Перший прототип електричної вантажівки від американського автовиробника був показаний в листопаді 2017 року. За неофіційними даними, серійну модель оснастять чотирма агрегатами, віддача яких поки не уточнюється. Без вантажу фура здатна прискорюватися з місця до 100 км / год за п’ять секунд, а з причепом масою в 40 тонн – за 20 секунд.

Схожі записи