Daimler доставили перші електровантажівки

daimler_electrovantagivka_ecoauto

FUSO від Daimler відправили свої перші кілька електричник вантажівок в компанію доставок UPS в рамках програми eCanter. Німецький автовиробник запевняє, що це перший серійний вантажний електромобіль, серійне виробництво котрого вони планують довести до 500 одиниць за найближчі 2 роки.

Марк Літоселла, виконавчий директор Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation f а також і Daimler Trucks Asia сказав:

«В часи, коли всі говорять про електровантажівки, ми першими справді комерціалізували серію електричних вантажівок. Маючи багату історію альтернативних автомобілів ми із гордістю вступаємо в нову еру. Наш FUSO eCanter є досягненням досліджень, винаходів та багаторічної роботи із клієнтами, а також гарантією якості послуг завдяки нашій дилерській мережі FUSO.»

FUSO eCanter орієнтований на міські маршрути. Електромобіль має запас ходу на одному заряді акумулятора всього 100 кілометрів (62 милі) і здатен перевозити до трьох із половиною тонн. Електровантажівка озброєна досить потужними літій-іонними акумуляторними блоками.

Читайте також: Mercedes представили електромобіль EQA у Франкфурті

Daimler запевняє, що у порівнянні із звичайними дизельними вантажівками FUSO eCanter пропонує економію 1000 євро на кожні 10 000 кілометрів.

На даний момент ці електровантажівки випускаються в португалії невеликими партіями. Кількість виробництва планують значно збільшити до 2019 року. Це не єдиний проект компанії з виробництва електромобілів та електровантажівок. Також в компанії є проект більш масивного вантажного електромобіля, котрий матиме ємність 26 тонн та діапазон ходу приблизно 200 кілометрів (125 миль).

Схожі записи