Crash Test електромобіля Tesla Model X: Відео

crash_tesla_tesla_model_x_main

З моменту запуску Model X в 2015 році Тесла говорили про те, чого вони очікують. А саме, що позашляховик отримає 5-зіркові рейтинги в кожній категорії безпеки – точно як і Model S.

NHTSA ще не підтвердила ці претензії, але тепер вони випустили перші відеоролики з краш-тестами, і тому офіційні рейтинги не повинні змушувати нас чекати надто довго.

Компанія завжди була дуже впевнена в безпеці електромобіля Model X і не раз говорили про те, що електромобіль буде мати найвищий рейтинг безпеки будь-якого позашляховика. Тесла навіть стверджували, що вони не могли навіть «перевернути» електромобіль Model X під час внутрішніх краш тестів.

Крім того, як і модель S чи будь який інший електромобіль побудоване з нуля, у нього немає блоку циліндрів спереду, що дозволяє додати велику зону зминання при зітнені.

Це особливо важливо для лобового зіткнення. Ось відео краш тесту електромобіля Tesla Model X у 2017 році при фронтальному зіткнені:

Фронтальний краш-тест оцінює травми голови, шиї, скронь та ніг водія і пасажира переднього сидіння. Манекени для краш-тесту, що представляють дорослого чоловіка середнього розміру і маленьку дорослу жінку, поміщаються відповідно на сидіння водія і переднього пасажира і закріплені ременями безпеки. Транспортні засоби розбиваються об фіксований бар’єр зі швидкістю 35 миль на годину (56,3 км / год), що еквівалентно лобовому зіткненню між двома аналогічними автомобілями, кожен з яких рухається зі швидкістю 35 миль на годину. 1 зірка – найнижча оцінка; 5 зірок, відповідно, найвища. Чим більше зірок отримує авто (чи, як в нашому випадку, електромобіль), тим більш безпечним для водія та пасажирів буде транспортний засіб в умовах автомобільної аварії.

Крім 5-зіркового рейтингу в кожній категорії, Tesla також очікує, що модель X матиме лідируючі позиції в мінімізації травм при аваріях.

Щоб отримати 5-зірковий рейтинг, автомобіль повинен досягти ймовірності пошкодження 10% або менше, а Tesla очікує, що модель X досягне близько 6,5%.

star_rating_tesly_na_miznist

Відео краш тесту електромобіля Tesla Model X у 2017 році при боковому зіткнені:

При боковому краш тесті манекени розташовуються аналогічно фронтальному та закріплюються ременями безпеки. Зіткнення відбувається за допомогою рухомого бар’єру, що рухається зі швидкістю 38,5 миль на годину (62 км / ч) в стоячий автомобіль (у нашому випадку електромобіль). Рухомий бар’єр покритий матеріалом, який може бути зруйнований для повторення переднього транспортного засобу. Оцінки надаються відповідно.

NHTSA також провела краш тест бічних полюсів. Ось відео цього краш тесту:

При краш тесті бічних полюсів випробний транспортний засіб розташовується під кутом 75 градусів, потім, збоку, зі швидкістю 20 миль на годину (32 км / ч) відбувається удар дерев’яного, або аналогічного бар’єру. Цей тест імітує побічний удар, пов’язаний з вузьким нерухомим об’єктом. Манекени закріплюються аналогічно іншим тестам, оцінки ставляться відповідно.

Схожі записи