Ціни на батареї для електромобілів впали у 4 рази

vvuu_atareya

Всім відомо, що електромобілі все ще оцінюють дорожче порівняно машинами, що працюють на бензині. І причина полягає в дорожнечі літій-іонних батарей. Фактично, це один з найважливіших фактів, що стримує їхнє масове поширення.

Проте в ході останнього дослідження аналітиків з’ясувалося, що за минулий рік продажі електромобілів значно збільшилися. Точніше, у світі реалізували понад 550 тисяч цих ТЗ (приріст склав 70 відсотків). А загальна кількість електрокарів в підсумку склало 1,25 мільйона примірників. До речі, ці фахівці працюють у Міжнародному енергетичному агентстві.

Також було відзначено, що на результат позитивно вплинули дії комерційних компаній, а також прийняті в різних країнах програми, що заохочують купівлю цих електромобілів.

Проте найбільш цікаву статистику демонструють акумулятори електромобілів. При аналізі статистики аналітики «стартували» з 2008 року. У результаті виявилося, що за минулий час вартість батарей скоротилася в чотири рази і при цьому їх енергетична щільність збільшилася в п’ять разів.

Особливу увагу варто приділити концерну Tesla. Адже мета цієї компанії – прискорення переходу всіх водіїв Землі на чистий електричний транспорт. До того ж представники Tesla повідомили про будівництво т. н. Гігафабрики. За їх словами, після її запуску вартість батарей значно зменшиться.

Схожі записи