Chevrolet Colorado ZH2 – бойовий електрокар для армії США

chevy-colorado_1

Компанія Chevrolet представила на осінній зустрічі Асоціації армії США (AUSA) прототип електричного позашляховика на водневих паливних елементах Colorado ZH2.

Автовиробник розробляв машину разом з інженерним центром армії США TARDEC, який відповідає за створення наземної техніки.

chevy-colorado_2

Машина має 2 метри в висоту і близько 2 метрів в ширину, вага 3 тонни, розширені колісні арки, вузькі прорізи фар, камуфляжне забарвлення. Концепт-кар також укомплектували 37-дюймовими позашляховими шинами і модифікованою підвіскою. Всередині – блок водневих паливних елементів, які розміщені в кузові, і електромотор.

chevy-colorado_4

Використання електричного мотора має свої переваги. Він працює безшумно і залишає невеликий тепловий слід, відповідно машину важче буде побачити на екранах тепловізорів. Це важливо для скритності автомобіля під час спецоперацій. Ще одна перевага – високий крутний момент електромоторів, який вони розвивають з нуля оборотів.

chevy-colorado_3

Однак малий запас ходу обмежив би використання транспортного засобу, ось чому новий Chevrolet Colorado ZH2 оснащений електродвигуном, який отримує енергію, яка виробляється в ході хімічної реакції між воднем і киснем, від паливних елементів. Вихлоп від такого силового агрегату – вода, яку військові збираються використовувати в подальшому. Один цикл роботи водневого двигуна виробляє близько 8 літрів води, що важливо при операціях в пустелі.

Потужність силової установки – 174 к.с. – розподіляється між колесами «розумною» трансмісією. У перспективі планується оснастити кожну вісь своїм власним мотором.

chevy-colorado_5

Важливий плюс водневих електромобілів в тому, що вони не вимагають багато часу на зарядку: заправка паливних елементів займає хвилини. Двигун автомобіля також може працювати в режимі генератора, живлячи різноманітну електротехніку.

Армія США почне застосування нового позашляховика в тестовому режимі в 2017 році.

Схожі записи