Chevrolet Bolt EV з‘явиться в Європі під брендом Opel Ampera-е

opel-ampera-e

На сьогодні компанія GM підтвердила свій план щодо європейської версії свого транспортного засобу. Електромобіль Chevrolet Bolt EV буде продаватися в Європі під брендом Оpel Ampera-е.

Бернт Г. Йенсен (Bernt G. Jessen), директор компанії Opel в Норвегії, повідомив місцевим ЗМІ, що першою країною в Європі, яка зможе надати нові моделі покупцям, стане Норвегія – держава, транспорт якої електрифікується найпотужнішими темпами. Він очікує, що поставки почнуться цієї весни 2017 року. Потім Оpel Ampera-е отримають Німеччина, Нідерланди, Франція і Швейцарія. Інші європейські країни зможуть продавати електромобіль до кінця 2017 року або протягом 2018 року – все буде залежати від зростання обсягів виробництва.

Проте, в Норвегії вже почали приймати попередні замовлення на Оpel Ampera-е. Електромобіль в цій країні коштуватиме близько 300 000 норвезьких крон, що еквівалентно приблизно 35 000 доларам США.

Нагадаємо, новий електромобіль, який, по суті, є європейським аналогом американського Chevy Bolt EV, отримав рекордний для свого класу запас ходу. На одному заряді «Ампера-Е» зможе проходити до 500 км (згідно з європейським їздовим циклом NEDC). В реальних умовах пересування по місту в різних режимах далекобійність електромобіля наблизиться до 350-400 км. Він оснащується 200-сильним електромотором і тяговою батареєю ємністю 60 кВт*год, яку, за словами виробника, можна буде «заправити» для проїзду 150 км за 30 хвилин на станціях швидкої зарядки.

opel-ampera-e-2

Раніше компанія GM розпочала продажі Chevrolet Bolt у США. Першими власниками міських електрохетчбеків вартістю 37 495 доларів США стали три жителя міста Фрімонт, штат Каліфорнія.

На рекламному ролику пара жуків намагаються перетнути дорогу в сільській місцевості. Одна комаха виходить на проїжджу частину, а друга попереджає її, що це може бути небезпечно. Жук, який вже почав переходити дорогу, запевняє, що добре знає місцевість і здатний почути звук автомобіля, що наближається. Однак йому нагадують, що є ще безшумні електромобілі. І все ж це не зупинило жука – з його слів, найближче місто знаходиться настільки далеко, що у жодного електромобіля не вистачить запасу ходу. Однак, жук не знав про появу Opel Ampera-e з автономністю майже 500 км (NEDC), за що і поплатився життям.

Схожі записи