Byton показала новий електромобіль – седан K-Byte

Китайський електромобільний стартап Byton повідомив про залучення 500 млн доларів інвестицій, які дозволять йому випустити в серію свій перший автомобіль вже в наступному році. Також компанія показала черговий прототип електрокара, який, як і попередні, отримав досить вражаючі характеристики.

baitonkkk

Презентація нового електромобіля Byton відбулася на виставці споживчої електроніки CES Asia 2018 у Шанхаї. Обидва концепти створені на єдиній модульній платформі, яка також буде взята за основу при розробці майбутнього електричного мінівена. Седан, що одержав позначення K-Byte (кросовер в свою чергу назвуть M-Byte), в довжину досягає 4,95 м і має у своєму розпорядженні цілий арсенал сенсорів, камер і датчиків, завдяки яким можлива реалізація функції автопілота, що відповідає четвертому рівню автономності.

. . . .

Знімків інтер’єру седана в компанії Byton поки не оприлюднили, але в компанії підтвердили, що серійна версія електромобіля, як і кросовер, отримає гігантський дисплей медіасистеми і знімний планшет на рульовому колесі.

Початкова версія отримає один електродвигун на задній осі потужністю 268 кінських сил і блок тягових батарей ємністю 71 кВтг (для кросовера заявлений запас ходу дорівнює 400 км). Найпотужніший варіант оснастять парою електродвигунів (по одному на кожній осі) сумарною віддачею 468 сил і батареєю на 95 кВтг, з запасом ходу 520 км. Орієнтовна ціна новинки – 45000 доларів.

Читайте також: Найочікуваніші електричні кросовери і позашляховики

Перші прототипи електромобілів Byton повинні вийти на дороги в квітні 2019 року. У тому ж році має розпочатися серійне виробництво – спершу на конвеєр встане кросовер M-Byte, за яким в 2020 році піде седан K-Byte, а в 2021 році і семимісний MPV.

Схожі записи