BMW підтвердила випуск електромобіля i4

В Женеві, після демонстрації довгоочікуваного нового BMW X4, голова ради директорів BMW заявив, що баварська компанія планує випустити нову електричну модель BMW i4 до 2025 року. Будувати електромобіль планують на заводі в Мюнхені, нова електрична модель BMW i4 – третій підтверджений член в електричній лінійці від BMW.

bmw_i_vision_dynamic_ecoauto

Концептуальний електромобіль BMW i Vision Dynamics, який дебютував минулої осені на автосалоні у Франкфурті, буде запущений в серію під ім’ям i4.

BMW Vision Dynamics отримав довгу колісну базу та спадаючу лінію даху. У компанії відзначили, що це будуть характерні риси для всіх майбутніх автомобілів, які отримають функції автоматичного або напівавтоматичного управління, а тобто будуть оснащені автопілотом.

Серійна версія i4, запас ходу якої буде варіюватися від 500 до 700 кілометрів, з’явиться тільки в 2025 році. Очікується, що електромобіль отримає власний автопілот. Власне це має бути система автономного управління третього рівня. Подібна технологія передбачає, що машина зможе самостійно маневрувати та навіть обганяти попутний транспорт. При цьому водій повинен бути готовий в будь-який момент взяти керування на себе (аналогічно, як із автопілотом Tesla).

Схожі записи