Білорусія створюватиме свої власні електромобілі

elektromobil_111

Електромобілі набирають все більшої популярності у світі. Білорусія теж вирішила долучитися до розвитку «зеленого» транспорту, створивши свій власний електромобіль, який планують випустити в 2017 році.

Перший вітчизняний електромобіль розробляють місцеві вчені, зокрема, працівники Національної академії наук. Зараз основні зусилля спрямовані на створення силового агрегату, тобто можна стверджувати, що двигун в білоруському електромобілі буде власного виробництва, передає Auto.tut.by.

Що ж стосується технічних характеристик електромобіля, то вони будуть залежати від розвитку інфраструктури для електромобілів, тобто безпосередньо від кількості заправних станцій. Якщо їх буде мало, то потрібно буде створювати електромобілі з великим запасом ходу на літій-іонних батареях. В такому випадку готові акумуляторні батареї, ймовірно, будуть закуплятися на стороні, адже на сьогодні вони не виробляються в Білорусії. А ось система управління батареями і термостабілізація будуть вже білоруської розробки.

Якщо ж заправних станцій буде багато, тоді електромобіль оснастять суперконденсаторами. Білоруські вчені вже створили матеріал, який в два рази перевищує за характеристиками існуючі рішення для суперконденсаторів. З таким матеріалом ємності накопичувача буде вистачати на 40 км пробігу, а зарядка відбувається протягом лічених хвилин. Але при деяких позитивних моментах все ж вони не забезпечують великий запас енергії і великий запас ходу.

Про терміни появи комерційної версії та про ціну білоруського електромобіля, поки що, або не говорять взагалі, або говорять з обережністю. У 2017 році, за словами розробників, можна очікувати лише експериментальний зразок.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у 2017 році у Польщі з’явиться електромобіль власного виробництва. Ціна польського електромобіля буде до 70 тис. злотих (приблизно 16 тис. євро) і щонайменше 60% його запчастин будуть виробляти польські підприємства.

Схожі записи