Beetle EV стане наступним електромобілем від Volkswagen

volkswagen-beetle-elektrychnyi

«Жук» для Фольксвагена є невід’ємною частиною бренду, тому інформація про припинення його випуску не відповідає дійсності. Щоправда, очікувалося, що нове покоління культового Beetle отримає платформу “Гольфа”, проте німецький автовиробник заявив, що з великою ймовірністю новий автомобіль буде побудований на електричній платформі в рамках свого електромобільного плану, причому новий електро-Жук обіцяє стати одним з найбільш стильних і модних.

Компанія Фольксваген вже не вперше хоче електрифікувати ретро автомобіль, зачіпаючи «ностальгічні нотки». Так, на автосалоні в Детройті компанія представила повністю електричну реінкарнацію легендарного мікроавтобуса Volkswagen Microbus у вигляді концептуального електромобіля ID Buzz. Можливо, таким чином компанія VW хотіла побачити можливу реакцію публіки на вихід електричного «Жука».

Насправді, чи варто очікувати виходу електричного «Жука», офіційної відповіді ніхто не дає. Проте, коли про це напряму запитали у головного дизайнера концерну Клауса Бішоффа, він сказав, що в компанії «роблять все для цього». Також в інтерв’ю Automobile він зазначив:

Поки що ми остаточно не визначилися, хоча цілком ймовірно, що майбутній Beetle стане електричним.

Враховуючи те, що компанія Volkswagen планує вкласти в розробку електромобілів 3.5 мільярдів євро, випустити не менше 30 нових моделей електромобілів до 2025 року, збільшивши їх виробництво до 2-3 млн. одиниць щорічно, то найближчим часом можна очікувати виходу ще не одного концепту, в числі яких знайдеться місце і для Electric Beetle, тим більше, що платформа MEB це легко дозволяє.

Поки що відомо лише те, що майбутній I.D. Beetle «на батарейках» отримає модульний візок MEB і збереже стиль ретро. Ймовірно, він запозичить деякі дизайнерські рішення від електричного прототипу E-Bugster, презентованого VW ще у 2012 році «Жука» на електротязі, який був оснащений двигуном потужністю 114 к.с. і тяговою батареєю, яка забезпечувала йому запас ходу на одному заряді в межах 160 км, але при цьому буде виконаний в дусі концептуальних Budd-e і I.D. Buzz.

Схожі записи