Audi h-tron quattro – водневий автомобіль, що заправлятиметься за 4 хвилини

vodnevyi-audi-1

В межах програми Авто-Виставки у Детройті, Audi представили концепт свого нового водневого автомобіля, що отримав назву Audi h-tron quattro. Автомобіль має три паливні баки, заховані під пасажирським салоном і багажним відділенням, котрі можна заправити всього за чотири хвилини. На виході паливні комірки видають 110 кВт потужності, а на додаток до них автомобіль має літій-іонний акумулятор, з додатковими 100 кВт для коротких прискорень. Під час поїздки, це додаткове джерело енергії перезаряджатиметься кожного разу, коли водій натискатиме на гальма. Дальність автономного ходу автомобіля – 600 кілометрів. До порівняння, це куди більше ніж в електромобілів Tesla.

Автомобіль розганятиметься до 100 кілометрів на годину менш ніж за сім секунд. Максимальна його швидкість складає 200 кілометрів на годину – це безумовно не спортивне авто, але на дорозі загального користування таких характеристик більш ніж достатньо.

vodnevyi-audi-2

Автомобіль оснащений двома електромоторами, що видають 90 кВт і 140 кВт потужності. Автомобіль також має тепловий насос для кондиціонування повітря та дах, оснащений сонячними батареями, котрі генерують до 230 ват енергії, що в еквіваленті додаткові 1000 кілометрів пробігу на рік.

Головною перевагою автомобіля, звичайно, є швидкість заправки, котра може бути дуже зручною для користувача.

Втім, як би там не було, поки що це всього лише концепт, не варто сподіватися, що коли-небудь автомобіль вийде в масове виробництво. І тим не менш, це доказ того, що автовиробники все ще виношують ідею створити водневий автомобіль – і ми сподіваємося, що коли-небудь все ж це станеться.

Схожі записи