Audi A3 перетворили в 1200-сильний електромобіль

Німецька компанія Schaeffler представила концептуальний електромобіль 4ePerformance. По суті це седан Audi A3, перероблений в екстремальний гоночний електрокар.

audia3

Чотири електричні двигуни сумарною потужністю 1200 к.с. розганяють машину до 200 км/год менше ніж за 7 секунд.

. . . . . .

Фірма Schaeffler відома як виробник автомобільних запчастин і компонентів. Вона також бере участь в чемпіонаті Formula E як партнер команди Audi Sport Abt Schaeffler – їх пілот Лукас ді Грассі в минулому році став чемпіоном світу, а в поточному сезоні команда поки займає другий рядок у загальному заліку.

Читайте також: Найочікуваніші електричні кросовери і позашляховики

Двигуни для 4ePerformance використали від боліда Formula E, але в гоночній машині застосовується один двигун, а тут їх чотири. При цьому електродвигуни спарені на кожній осі – їх об’єднує загальний редуктор. Живиться електромобіль від батареї на 64 – кв*год.

Для компанії Schaeffler новий суперкар 4ePerformance – не стільки концепт, скільки «лабораторія»: відчуваючи машину в різних режимах руху, німці хочуть розвиватися в створенні серійних вузлів і компонентів для електромобілів, які потім можна буде постачати світовим автоконцернам.

Схожі записи