Алгоритм, що дозволить автомобілю бачити пішоходів

picture_1

Каліфорнійський університет у Сан-Дієго розробив алгоритм виявлення пішоходів для автомобілів без водія. Даний алгоритм є набагато точнішим і швидшим в порівнянні з існуючими, ба навіть, людина сприйме і відреагує на пішохода пізніше.

Отже, декілька штрихів про саму методику. Спочатку науковці були сфокусовані на виділенні зон, що не містять людей, такі як небо або пуста дорога. Наступним кроком стала розробка складної процедури візуального розпізнання. Алгоритм “зауважує” тільки необхідні об’єкти в напрямку руху, при зміні курсу відбудеться корекція. Таким чином фокусування на конкретних важливих об’єктах, а не на загальній картині в цілому, робить процес аналізу простішим і швидшим.

Можна сказати, що розробка автопілоту для автомобілів майбутнього відбувається повним ходом. Цікаво, що доведений до досконалості, алгоритм діятиме швидше, а основне, не намагатиметься “прорватись” на мигаючий жовтий колір. Отже, майбутнє з автомобілями без водіїв буде безпечнішим, чи все ж таки людині не варто повністю покладатися на сухі алгоритми?

Схожі записи