RimOnO – легкий пластиковий електромобіль

rimono_1

Базована в Токіо компанія Rimono продемонструвала прототип незвичайного міні-автомобіля з електричною силовою установкою, розрахованого на експлуатацію в міських умовах.

Компактний електромобіль має габарити всього 2200 × 1000 × 1300 мм. Він може перевозити двох дорослих людей, які сідають один за одним. При необхідності в задній частині можна розташувати два дитячих сидіння.

В поточному вигляді основні кузовні елементи затягнуті міцною непромокною тканиною, яка зазвичай застосовується при виготовленні різних навісів. Важить машина 320 кг. В кінцевому варіанті розробники мають намір наділити своє дітище кузовом із спеціального легкого пластику, що дозволить зменшити масу до 200 кг.

В автомобілі використовують електричний мотор потужністю 5 кВт. Максимальну швидкість планується обмежити 45 км/год, що дозволить знизити вимоги до водіїв: керувати сітікаром зможуть особи, які допущені для їзди на мопеді.

rimono_3

Автовиробник обіцяє, що на одній підзарядці блоку акумуляторів машина зможе долати відстань до 50 км, чого буде цілком достатньо для поїздок по місту. Батареї можна буде легко замінювати, що дозволить не витрачати час на підзарядку. На ринок автомобіль планується вивести влітку 2017 року.

Схожі записи