Акумулятори для електромобілів: вибуховий ріст ринку

panasonic_tesla

Panasonic заявила про серйозне збільшення попиту на літій-іонні батареї від Tesla Motors Inc., що незабаром потенційно подвоїть обсяг продажів, повідомляє «Рейтер».

Протягом трьох років Panasonic очікують значне зростання обсягу продажів на ринку джерел живлення для автомобілів. Загальна сума угод може зрости до 4 млрд доларів в 2019 році, що практично в три рази більше аналогічних показників, очікуваних в 2016 році. Кендзі Тамура, виконавчий директор Panasonic

У планах корпорації — інвестиції до 1,6 млрд доларів в «Гигафабрику» компанії Tesla в Неваді, щоб надалі мати можливість відповісти на попит через вихід на ринок седана Model 3. Нагадаємо, що Panasonic буде ексклюзивним постачальником батарей для електрокара Tesla Model 3, який буде першою моделлю марки, розрахованої на широке коло покупців.

Посилаючись на «величезний попит», генеральний директор Tesla Ілон Маск у квітні цього року оголосив, що компанія планує збільшити загальний обсяг виробництва транспортних засобів до 500 000 автомобілів в 2018 році, що спочатку планувалося зробити на 2 роки пізніше.

Схожі записи