Ford буде випускати електричні авто на базі Volkswagen

fordvw_0

Американський та німецький концерни зробили заяву про створення глобального альянсу, який буде випускати електричні авто, комерційні транспортні засоби та пікапи. Крім того в числі перспективних розробок є й автопілот.

Ford та Volkswagen домовились про масове виробництво електричних автомобілів, які створюватимуть на модульній німецькій платформі MEB. Так було заявлено у Нью Йорку, у п’ятницю, дванадцятого липня на прес-конференції.

fordvw_1

Два великих автовиробники досягли остаточного рішення про побудову спільного бізнесу після кількох місяців перемовин. Ford буде впроваджувати архітектуру MEB для зовсім нової електромашини, яку вироблятимуть на заводі у Кельні (Німеччина) доки що лише для ринку Європи. Випуск нової моделі стартує з 2023 року. Після цього за шість років американці планують продати більш ніж шістсот тисяч електрокарів.

Починаючи з 2016 року Volkswagen вже інвестував у платформу MEB біля семи мільйонів доларів. Вона буде базовою для десь п’ятнадцяти мільйонів «зелених» автомобілів, які будуть виходити під марками VW, Audi, Skoda та SEAT. Піонером серед серійних моделей буде хетчбек Volkswagen ID.3, репрезентацію якого очікують на Франкфуртському автосалоні восени 2019 року.

fordvw_2

До того ж, Volkswagen у межах співробітництва з Ford інвестує 2,6 мільйони доларів у розробку Argo AI, яку курує американський концерн. Компанія розробляє системи автоматичного управління і в цей час створює автопілот четвертого рівня.

Про створення такого гігантського альянсу між Ford та Volkswagen дізналися на початку 2019 року, після повідомлення, в якому йшлося про об’єднання зусиль концернів для розробки архітектури для комерційного фургону та новітнього пікапу середніх розмірів у 2022 році. Це глобальні моделі, їх будуть реалізовувати по всьому світу.

Схожі записи