McLaren показав майбутній електричний суперкар

mclaren_0

McLaren готується до презентації нового, повністю електричного суперкара, який допоможе їм втриматись на поверхні на авторинку, який так швидко змінюється. Можливий екстер’єр нової машини показав дизайнер Даніель Платек.

mclaren_1

Ця концепція отримала назву Concept E-Zero, а натхнення для її створення йде від дизайну McLaren M6GT зразку 1969 року.

mclaren_2

Це культове авто мало б стати найпершим в компанії, якому б дозволили їздити шляхами загального користування та базуватися при тому на шасі гоночного боліду М6В. На жаль, Брюс МакЛарен помер 2 червня 1970 року, та тільки зараз його бачення McLaren M6GT отримало путівку у життя.

mclaren_3

Найбільш впізнавальним елементом, який поріднює McLaren Concept E-Zero та M6GT є великий скляний «навіс». Якщо дивитись ззаду, концепт має низку конструктивних особливостей, які нагадують існуючи серійні автомобілі компанії, у тому числі й тонкі світлодіодні задні ліхтарі та плавний задній дифузор.

mclaren_4

Але радикальні відмінності чекають саме спереду. Фарами тут є прості горизонтальні світлодіодні блоки, вбудовані в штучні повітрозабірники. Капот концепту є дуже коротким, що дозволяє вітровому склу сягати за передні колеса.

mclaren_5

Платек розповів, що суперкар буде мати чотири електричних мотори та велику акумуляторну батарею, яка буде розташована під підлогою. Всі симпатики бренду згодні з тим, що нова модель виглядає просто чудово та тішаться з екстер’єру електричного McLaren.

Схожі записи