Lotus: розкрита назва електричного гіперкара

lotus_0

Повністю електричний гіперкар від Lotus, швидше за все буде зватися ‘Evija’.

Автомобільні медіа повідомляють, що британський виробник спортивних автомобілів нещодавно подав заявку на реєстрацію вказаного товарного знаку для більшості різних класів. До цього часу модель носила назву Type 130, та її планувалося репрезентувати під час ексклюзивного заходу у Лондоні 16 липня. До цієї події було випущено нове тизерне зображення та коротке відео, в яких розкривалася задня частина автомобілю. Автомобіль буде мати нульовий рівень викидів. Між іншим, це більш ніж за десятиліття повністю нова модель Lotus.

lotus_1

Type 130, а віднині Evija, який називають «першим в світі британським повністю електричним гіперкаром» буде обмежений тиражом у сто тридцять одиниць. Новий флагман Lotus збудують у Хетелі, Норфолк, і він стане «шляховим автомобілем, який найбільш динамічно в історії компанії розвивається».

При мінімумі відомих технічних деталей відомо, що Lotus підготував декілька сюрпризів, які в стані змінити автомобільний світ. Генеральний директор Lotus Філ Попем також натякнув, що акумуляторні модулі гіперкару можуть бути знімними, щоб полегшити їх використання на трасі. «Електрифікація має явні переваги з точки зору аерjдинаміки, бо центр ваги може бути досить низьким».

lotus_2

Хоча технічні характеристики авто досі лишаються непідтвердженими, але ті, хто володіють внутрішньою інформацією про гіперкар, стверджують, що він буде використовувати компоненти з вуглецевого волокна, кілька електромоторів та акумуляторний блок, який буде розташований безпосередньо за пасажирським салоном. Силовий агрегат зможе розвивати більш ніж тисячу кінських сил.

Lotus Type – 130 не єдине нове авто, яке розробляється в Lotus. Саме зараз компанія проектує позашляховик та спадкоємця Evora, дебют якого очікується в наступному році.

Схожі записи