Перший справжній конкурент Tesla від Volvo. Polestar представив нову модель

polestar_predstaviv_novu_model

Схоже, що перший в світі справжній конкурент Tesla, нарешті, готовий до запуску в серійне виробництво, так як компанія Polestar (підпорядкована Volvo) представила 2-гу модель марки.

Повністю електричний Polestar 2 оснащений двома електромоторами комбінованої потужністю 402 кінські сили і 660 Нм крутного моменту, а його 78 кВт батарея забезпечить діапазон пробігу на одній зарядці до 500 кілометрів.

Початкова ціна новинки очікується на рівні 40 тисяч євро для європейських споживачів, але «дешева» версія побачить світ лише в 2021 році, тоді як спочатку компанія буде випускати тільки «Launch» -версію з цінником від 60 тисяч євро.

polestar_predstaviv_novu_model_1

Як і очікувалося, новий Polestar 2 побудований на платформі CMA від Volvo, на якій базуються такі моделі як компактний кросовер XC40 і Lynk & Co 01. Компанія стверджує, що підлоговий акумулятор збільшує жорсткість шасі і знижує дорожній шум на 3,7 децибел в порівнянні зі звичайним шасі.

polestar_predstaviv_novu_model_2

. . . .

Polestar також запропонує клієнтам опціональний пакет Performance, що поліпшує керованість автомобіля за рахунок додавання амортизаторів Ohlis, гальмівної системи Brembo і унікальних 20-дюймових колісних дисків. До цієї комплектацію також входять золоті ремені безпеки і гальмівні супорти.

polestar_predstaviv_novu_model_3

Одним з багатьох унікальних рішень, що пропонуються в салоні повністю електричного Polestar 2, є перша для серійних автомобілів спеціальна інформаційно-розважальна система Android, яка працює з 11-дюймовим екраном з сенсорним дисплеєм, і інтегрована в адаптивне цифрове середовище, яка об’єднує ваші улюблені програми і служби Google з різними функціями автомобіля.

polestar_predstaviv_novu_model_4

Серед інших унікальних особливостей нові світлодіодні піксельні фари, функція ближнього освітлення, безрамні бічні дзеркала і багато іншого. При цьому придбати автомобіль можна тільки за допомогою онлайн-замовлення.

Виробництво Polestar 2 почнеться на початку 2020 року в Китаї. Спочатку другу модель планують продавати в Китаї, США, Канаді, Бельгії, Німеччині, Нідерландах, Норвегії, Швеції і Великобританії. Глобальний публічний дебют Polestar 2 відбудеться в рамках Женевського автосалону.

Схожі записи