Cadillac затримує вихід свого першого електричного автомобіля

cadillac_zatrimu

У 2018 році компанія Cadillac встановила новий рекорд продажів, реалізувавши в світі 382 184 автомобіля. Проте, продажі в США скоротилися на 1,1% до 154 702 одиниць, що набагато нижче ніж у провідних преміальних брендів – Audi, BMW, Lexus і Mercedes-Benz.

У зв’язку з цим компанії важливо задуматися про майбутнє марки, і однією з відповідей на питання можуть стати електромобілі. Cadillac був обраний концерном General Motors як головний бренд з випуску електромобілів в найближчому майбутньому, але настане воно, судячи з усього, не раніше ніж через три роки.

Затримка термінів випуску першої електричної моделі, яка повинна вийти в кузові позашляховика, пов’язана з розробкою абсолютно нової платформи BEV3, призначеної для широкого спектра електромобілів всіх типів, включаючи позашляховики. Вона дозволить уніфікувати випуск різних моделей, і таким чином зробити випуск електромобілів дешевшим і масовим.

.

Однак Cadillac помітно відстає від своїх основних конкурентів, і особливо це стосується експансії на ринок Китаю, де ринок електромобілів зростає найшвидше.

Так, Audi вже випускає перші електричні позашляховики, Mercedes активно працює над розширенням існуючої лінійки, а незабаром більш масштабний випуск електричних моделей почне BMW. На той час, коли Cadillac тільки почне випуск своїх електромобілів, у конкурентів уже буде обкатана платформа і налагоджений серійний випуск продукції.

Схожі записи