Перші повноцінні тести електровантажівки Tesla Semi

tesla-semi-ups-1

Схоже, що електрична вантажівка Tesla Semi завітає в гості до потенційних клієнтів із різних куточків США. На минулому тижні електровантажівка навідала Арканзас, подолавши таким чином понад 3000 кілометрів від свої домашньої бази. Тепер же вантажівку застали в Іллінойсі, котрий знаходиться на відстані близько 1000 кілометрів від попереднього місця. Елон Маск стверджує, що електромобіль Tesla Semi роз’їжджає зараз всією країною. Із підзарядкою, звичайно ж.

Справа в тому, що Tesla Semi отримала велику кількість передзамовлень. За попередніми даними, їх 125. Такі цифри, вочевидь, дозволяють вже проводити перші тести електричної вантажівки. В першу чергу, схоже, Tesla вирішили навідати замовників та тих, хто сумнівається в можливості заявлених характеристиках електровантажівки.

Як обіцяють Tesla та сам Елон Маск, Tesla Semi проходитиме 500 миль на одному заряді акумулятора. Тобто обіцяний діапазон ходу сягая 800 кілометрів на одному заряді. І таку дальність ходу нам обіцяють із повним навантаженням вантажівки. Адже велика частина критики була спрямована саме на те, що жоден електромобіль таких розмірів, та ще й із додатковим навантаженням, не зможе пройти подібні відстані.

Як би там не було, Tesla Semi величезний стрибок для усіх електромобілів. Все дуже скидається на те, що заяви Маска і Tesla не були пустими. Вони справді це зробили.

Сам Елон Маск планує вивести електровантажівку Tesla Semi у виробництво вже 2019 року.

Схожі записи