Volkswagen вступає у гонку за ринок батарей для електромобілів

Компанія Volkswagen відкрила завод автомобільних батарей в місті Зальцгіттер (Нижня Саксонія). Наступного року на його базі запрацює центр утилізації відпрацьованих акумуляторів. В нове підприємство інвестували 100 млн євро. В ньому працює 300 спеціалістів, що займаються розробкою, виробництвом та тестуванням батарей.

vw_batareja

В 2020 році автоконцерн Volkswagen розпочне будівництво фабрики акумуляторів потужністю в 16 ГВт. Цей завод дасть 700 нових робочих місць та обійдеться у 900 млн євро. Він створюється у співпраці з шведською компанію Northvolt. Очікується, що на його базі розпочнеться серійне виробництво батарей Volkswagen у 2023-2024 роках.

Причини відкриття заводу

Компанія Volkswagen послідовно переорієнтовується на електричні авто. Нещодавно вона інвестувала 800 млн доларів у модернізацію заводу в місті Чаттануга (США), що займається виробництвом електромобілів. У 2018 році їй довелось витратити 48 млрд доларів на купівлю акумуляторів для електрокарів бренду.

volk

Такі видатки лише зростатимуть. Адже незабаром розпочнеться виробництво першого серійного електромобіля Volkswagen. Також німецький автовиробник планує випустити понад 70 моделей машин з електричним двигуном у найближчі 10 років. Заводи по виробництву батарей будуть обслуговувати ці та інші проекти.

Ханс Дітер Печ (очільник наглядової ради Volkswagen) дав наступний коментар для преси: “Шляхом виробництва акумуляторів та відкриття центру передових технологій в Зальцгіттері, Volkswagen здійснює величезний внесок у розвиток сфери виробництва батарей Німеччини”.

Схожі записи