Корпорація Amazon замовила найбільшу партію електрокарів в історії людства

Корпорація Amazon замовила 100 тисяч електричних фургонів у стартапу Rivian. Вона планує повністю відмовитися від шкідливого для екології транспорту до 2030 року. Перші грузовики з’являться на дорогах через 2 роки, а в 2024 році має бути випущено щонайменше 100 тисяч машин Rivian. На даний момент, це наймасштабніша угода на виготовлення електромобілів в історії людства.

Чому замовлення дісталось стартапу Rivian

Корпорація Amazon намагається виготовляти всі продукти, необхідні для обслуговування бізнесу та отримання прибутку. Вона продає та виробляє декілька сотень тисяч товарів, займається відеострімінгом, розробляє техніку та ПЗ, випускає один з найпопулярніших журналів…

rivian

  • Дизайн фургонів Rivian. Їхня ціна та технічні характеристики наразі невідомі.

Компанія намагається вийти на всі можливі ринки. В рамках такої політики вона інвестувала понад 700 млн долларів в стартап Rivian. Що дозволило останньому побудувати 6 заводів, завершити розробку 3 сучасних електрокарів, здобути популярність на міжнародних автосалонах. Будучи одним з власників автоконцерну, Amazon отримує електричні фургони за максимально низькою ціною.

Цікавий факт: замовлення 100 тисяч електричних фургонів – це не єдина масштабна акція від Amazon. Нещодавно компанія пожертвувала 100 млн долларів на захист лісів, торфяників та водно-болотних угідь.

Схожі записи