При купівлі електромобіля, видадуть субсидію 4000 євро

vavavaiiiiiiiuuuuu

Автомобілістам з Німеччини, які купили електромобіль, буде відшкодовано частину його вартості в розмірі 4 тис. євро. При придбанні машини з гібридним двигуном премія складе 3 тис. євро. Уряд Німеччини прийняв остаточне рішення про підтримку цієї програми.

Половину цієї суми буде фінансувати уряд, другу – відповідний автовиробник. Згідно з рішенням уряду ФРН, сума, виділена на програму стимулювання електромобільності, складе 1,2 млрд євро. Найбільші німецькі виробники VW, Daimler і BMW вже заявили про підтримку та свою участь у програмі. Цікаво, чи буде підпадати під дію програми європейська версія Chevy Bolt – Opel Ampera-e?

Уряд і автомобілебудівники нададуть по 600 млн євро. Субсидування припиниться, коли ці кошти будуть витрачені. За попередніми оцінками, програма буде діяти до 30 червня 2019 року.

У Берліні виходять з того, що з її допомогою вдасться продати близько 400 тисяч електромобілів. Крім того, уряд вкладе додаткові 300 мільйонів у будівництво 15000 зарядних станцій для електромобілів.

Як зазначають аналітики ринку, інвесторам пора почати серйозно брати до уваги розвиток ринку електромобілів. Tesla і Chevrolet в найближчі два роки мають намір різко наростити продажі електромобілів з запасом ходу в 200 миль, середня ціна на які буде близько 30 тисяч доларів.

Ford, Volkswagen, Nissan і BMW інвестують мільярди доларів в нову сферу. До того ж, можна говорити про те, що майже кожен великий автовиробник, а також Apple і Google ведуть розрахунки у зв’язку з розвитком нового ринку.

Схожі записи